Napravite navlake od starih heklanih miljea ili isheklajte nove.
Uputstvo na videu ispod.
Napravite navlake od starih heklanih miljea ili isheklajte nove.
Uputstvo na videu ispod.
Na stranici mypicot pronašla sam prelepu šemu za izradu pufnastih cvetića.Ovo je osnova,a ot toga možete bukvalno svašta napraviti: jaknu,torbu,podmetač,zavisno od prediva koje se koristi.
Da ste videli nekada heklane krpare ili male tepihe ? Prave se od makrame debljeg konca ili kanapa i mogu biti različite debljine i samim tim drugačije teksture.
Mogu se koristiti šeme za heklanje miljea.
Video uputstvo:
Pogledajte ove ideje.
Originalni pokloni ili savršeni ukrasi za kuću ne moraju biti ni zahtevni, ni skupi. Dovoljno je da izdvojite malo vremena i truda, pratite naše uputstvo, i imaćete idealan poklon, ukrasni detalj ili vrednu uspomenu na kojoj će vam svako zavideti.
Potreban materijal:
Odštampana fotografija na papiru
Ploča svetlog drveta (lipa, topola…)
Lepak za dekupaž (mod podge) ili providan lepak za drvo
Sunđer
Akrilni lak
Postupak izrade:
1. U programu za obradu fotografija rotirajte odabranu fotografiju za 180 stepeni i podesite da veličina bude ista ili nešto manja od površine drveta.
2. Odštampajte fotografiju na običnom papiru za štampanje, a poželjno je da papir bude što tanji.
3. Komad drveta treba da bude išmirglan, glatke površine, a po želji možete i ofarbati ivice
4. Ravnomerno namažite sloj lepka za dekupaž po površini na koju ćete zalepiti fotografiju.
5. Zalepite fotografiju tako da ne bude nabora ili zarobljenog vazduha i ostavite da se suši preko noći
6. Mokrim sunđerom pažljivo skidajte papir dok ne ostane slika na drvetu.
7. -kada se uverite da nema ostataka papira, premažite površinu drveta sa fotografijom završnim lakom i ostavite da se osuši.
Sva biljna mleka su daleko zdravija, hranljivija i ukusnija od bilo kojeg mleka životinjskog porekla. Dok kravlje, kozije i ostala životinjska mleka nanose štetu vašem organizmu tako što crpe kalcijum iz kostiju, ova mleka doprinose jačanju i vaših kostiju i celokupnog organizma. Za razliku od životinjskih mleka čije hranljive materije naš organizam može da apsorbuje samo do 25%, hranljivi sastojci iz biljnih mleka mogu da se apsorbuju u potpunosti. Ovi napici predstavljaju nnamirnice koje rado konzumiraju ljudi svih uzrasta, a posebno su popularni među decom.
Mleko od susama
Sastojci:
1 solja susama
4 solje vode i meda po zelji
Priprema:
Susam sa malo vode samleti u blenderu,a onda postepeno dodavati preostalu vodu.Po ukusu i zelji dodati malo vanile,meda,malteksa ili suvo voce ili bananu.
Mleko od badema
Sastojci:
1 solja badema
4 solja hladne vode
1 kasika nerfinisanog ulja
1 kasika malteksa
Priprema:
U malo vode koja vri staviti badem na svega 10 sekundi.Izvaditi ih i ostaviti da stoje 2-3 minuta.Ocediti i skinuti im ljusku.Pomesati bademe sa preostalim sastojcima i samleti ih u blenderu 1-2 minuta. Mleku se može dodati malo cimeta ili samlevene vanile po zelji.
Pirinčano mleko
Sastojci:
1 soljica integralnog pirinca
10 soljica vode
Priprema:
Staviti sastojke u lonac,poklopiti i kada prokljuca,smanjiti temperaturu na 45 stepeni i kuvati jos pola sata. Nakon kuvanja smesu ohladiti pa procediti kroz gazu. Mleko se moze zasladiti medom,malteksom.
Kokosovo mleko
Sastojci:
200gr kokosa ili kokosovog brasna
pola litre vode
1 kasicica meda
Priprema:
U vodu sipati kokosovo brasno i ostaviti ga da odstoji jedan sat. Smesu sipati u blender i izmiksati. Procediti kroz gazu i zasladiti medom.
Mleko od oraha
Sastojci:
4 solje vode
1 solja oraha
Priprema:
Orahe staviti u blender i prvo sa malo vode izmiksati,a onda dodati preostalu tecnost i obraditi u blenderu 2 minuta.Zasladiti po zelji.
Mleko od pšenice
Sastojci:
1 solja klica psenice
4 solje vode
pola solje suvog grozdja odstojalog u vodi
Priprema:
Samleti u blenderu psenicne klice sa vodom 2 minuta pa procediti kroz gustu cediljku. Vratiti u blender,dodati suvo grozdje pa izmiksati.Po ukusu zasladiti medom.
Sojino mleko
Sastojci:
- 1 šolja soje
- 4 urme
- 2 supene kašike meda ili agave sirupa
- 2 štapića vanile
- 400 ml vode
Priprema:
Soju oprati utri vode ipotopiti 12satiuvodi. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minut. Procediti kroz gazu. Sve što ostane na gazi koristiti za razne druge šejkove navedene u ovoj knjizi. Mleko može stajati 3 dana u frižideru.
Mleko od indijskog oraha
Sastojci:
- 1 šolja sirovog indijskog oraha ili bilo kog drugog
- malo cimeta po želji
- zaslađivači po želji (urme, med ili agave sirup)
- 400 ml šolje vode
Priprema:
Indiski orah oprati u tri vode i potopiti 2 sata u vodi. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minut. Procediti kroz gazu. Sve što ostane na gazi koristiti za razne
druge šej kove navedene u ovoj knjizi. Mleko može stajati 3 dana u frižideru.
"Čokoladno" mleko
Sastojci:
- 1 šolja oraha ili badema
- 2 supene kašike agave sirupa
- 4 urme
- 3 supene kašike mlevenog rogača
- 1 štapić vanile
- 250 ml vode
Priprema:
Orahe oprati u tri vode i potopiti 2 sata u vodi. Nakon toga sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minut. Procediti kroz gazu. Sve što ostane na gazi koristiti za razne druge šej kove navedene u ovoj knjizi. Mleko može stajati 3 dana u frižideru.
Mleko od banana
Sastojci:
- 2 zamrznute banane
- 1 šolja vode
- 5 urmi
- 1/2 supene kašike cimeta
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minut